Heerenveen-speler heeft 1,1 miljoen volgers op Instagram: Niet te vergelijken

Heerenveen-speler heeft 1,1 miljoen volgers op Instagram: "Niet te vergelijken"

15-03-2018 23:42
37

1,1 miljoen volgers op Instagram, zo'n 66.000 op Twitter: sc Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad is met name in zijn vaderland Iran immens populair. Het contrast met het rustige Friesland is groot. In het noorden van het land kan Ghoochannejhad rustig over straat. 

"In Leeuwarden word ik op straat soms herkend. Dan is het even hallo zeggen en dan is het klaar", vertelt de dertigjarige spits in gesprek met Voetbal International. "Iran is heel anders natuurlijk. Daar ben ik een bekendheid als voetballer. Maar ik vind het leuk, hoor."

"Mensen houden van voetbal en als het goed gaat ben je dan als voetballer heel geliefd. Voetballen wordt in Iran totaal anders beleefd dan in Nederland, je kunt het niet vergelijken."

"Als je in de Eredivisie bij een club uit de top-drie speelt kun je rustig naar huis na een wedstrijd, of je nou wint of verliest. Dat is er in Iran niet bij", vervolgt Ghoochannejhad. "Een parallelle wereld? Ja, zo kun je het wel noemen. Ik vind het ook wel fijn. Iran kan heel druk zijn, in Friesland is het lekker rustig."