Kan wel zeggen Ajax, Feyenoord of PSV, maar daar kom je niet zomaar tussen

"Kan wel zeggen Ajax, Feyenoord of PSV, maar daar kom je niet zomaar tussen"

16-03-2018 07:45
12

Sjaak Polak hoopt ooit trainer te worden in de Eredivisie en zet in eerste instantie in op een club waar hij als speler actief was. De top van de Eredivisie is niets iets waar de oud-voetballer nu al aan denkt.

Polak is hoofdtrainer van hoofdklasser SJC en wil zijn trainersdiploma gaan halen. VoetbalPrimeur startte daarom een crowdfundingsactie. Na het behalen van zijn papiertje hoopt Polak trainer te worden bij een Eredivisie-club. "Dat zal ik zeker bij ADO Den Haag, FC Twente en Sparta willen", zegt hij tegen Betweters.

"Dat zijn clubs waar ik zelf heb gezeten. Ik kan wel zeggen Ajax, Feyenoord of PSV, maar daar kom je niet zomaar tussen. Daar moet je eerst de gehele jeugdopleiding hebben doorlopen of naam hebben gemaakt."

Polak vindt het belangrijk dat een trainer iets uitstraalt. "Als je kijkt naar de grote trainers die dicht bij jou staan, Ronald Koeman bijvoorbeeld. Die heeft al zoveel meegemaakt en is ook een personality. Het is ook geen blaaskaak. Zo ken ik er eentje in Engeland die alleen maar loopt te schreeuwen, maar geen resultaat boekt." Vermoedelijk doelt Polak op Chelsea-manager Antonio Conte.