Nieuwe tik voor Younes: Ajacied ook bij Duitsland op een zijspoor

Nieuwe tik voor Younes: Ajacied ook bij Duitsland op een zijspoor

16-03-2018 14:22
38

Amin Younes moet een nieuwe tegenvaller verwerken. De Duitse aanvaller van Ajax is niet opgenomen in de definitieve selectie van het Duitse elftal, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Dat Younes niet is opgeroepen lijkt niet los te kunnen worden gezien van de situatie waar hij momenteel inzit. Younes is bij Ajax op een zijspoor beland nadat zijn winterse transfer naar SSC Napoli afketste. Napoli beweert dat de flankspeler maar liefst 31 handtekeningen heeft gezet, maar Younes zelf ontkent in alle toonaarden. Younes is na zijn terugkeer zijn basisplaats bij Ajax kwijtgeraakt aan Justin Kluivert.

Vorig weekend ontstond er ophef omdat Younes een invalbeurt weigerde in het duel met sc Heerenveen. Als straf zette trainer Erik ten Hag hem voor twee weken uit de selectie. Alles bij elkaar lijkt ervoor te hebben gezorgd dat Younes zijn plek in de Duitse selectie kwijt is.

Het is de vraag of en hoe Younes zijn plekje terug kan krijgen. De Duitse aanvaller droomt van het WK, nadat hij met Duitsland actief mocht zijn op de Confederations Cup. Ook in de selecties daarna was hij van de partij.