Kashia noemt lastigste Eredivisie-spits: 'Hij is altijd met je aan het vechten'

Kashia noemt lastigste Eredivisie-spits: 'Hij is altijd met je aan het vechten'

17-03-2018 14:03
19

Guram Kashia vindt Luuk de Jong de lastigste spits om tegen te spelen in de Eredivisie. De Vitesse-aanvoerder heeft zijn handen vol aan de PSV'er.

"Ik weet dat de meningen over hem verschillen, toch zijn er maar weinig spitsen in de Eredivisie met wie ik het zo lastig heb gehad als Luuk de Jong", zegt Kashia in gesprek met Voetbal International. "Zelfs vorig jaar, toen hij een wat minder seizoen beleefde. Hij scoorde niet veel, kreeg veel kritiek. Toch heb ik hem na de thuiswedstrijd tegen PSV even opgezocht en eerlijk gezegd dat hij een van de beste spitsen is die ik hier ben tegengekomen. Dat waardeerde hij volgens mij wel."

Wedden

Meer odds

"Wat het precies is met De Jong? Ik weet het niet. Hij is sterk, stoer. Hij is – in de goede zin van het woord – altijd met je aan het vechten", vervolgt Kashia. "Duwen, trekken, spelen met de ellenbogen. Alles volgens de regels natuurlijk. Maar hij doet er alles aan om je een moeilijke middag te bezorgen. Al zou je zijn neus breken, dan nog ben je nog niet van hem af. We vechten altijd. Na een wedstrijd tegen Luuk de Jong ben ik echt moe. Zelfs als hij niet scoort, bezorgt hij je een moeilijke middag."