In het kort: Bayern verliest, Elia beslist topper, dronken speler geschorst

In het kort: Bayern verliest, Elia beslist topper, dronken speler geschorst

18-03-2018 19:58
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Koploper Bayern verliest
Bayern München is tegen een nederlaag aangelopen. De koploper van de Bundesliga verloor, zonder Arjen Robben in de basis, met 2-1 op bezoek bij RB Leipzig. De Rekordmeister kwam nog op voorsprong, maar gaf het duel uiteindelijk uit handen. Naby Keïta en Timo Werner scoorden namens de thuisploeg. Zorgen hoeft de ploeg van Jupp Heynckes zich nog niet te maken: de voorsprong op nummer twee Schalke bedraagt zeventien punten. 

Elia Turkse held in topper
Eljero Elia heeft zichzelf een heldenrol verschaft in de topper tussen Besiktas en Basaksehir. De voormalig Feyenoorder maakte na een half uur spelen de enige goal van de wedstrijd. Tegenstanders Ryan Babel en Jeremain Lens konden het tij niet keren. Door de zege staat Basaksehir maar één punt achter koploper Galatasaray. Nummer drie Besiktas heeft drie punten minder dan de ploeg van Elia.

Sunderland schorst dronken speler
Sunderland-speler Darron Gibson is voorlopig op non-actief gesteld door zijn club. Recent werd Gibson door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De Championship-club gaat onderzoek doen naar het incident.

'Batman' redt Dortmund
Michy Batshuayi heeft Borussia Dortmund weer eens uit de brand geholpen. De van Chelsea gehuurde spits maakte na 24 minuten de enige goal in het competitietreffen met Hannover '96. Door de belangrijke goal van 'Batman' bedraagt de achterstand op nummer twee Schalke '04 maar een punt. 

Moeizame zege PSG
Met pijn en moeite heeft Paris Saint-Germain drie punten gepakt op bezoek bij OGC Nice. De koploper van Frankrijk kwam na een kwartier op achterstand, maar door goals van Angel Di Maria en Dani Alves (82ste minuut) pakten de Parijzenaars toch de volle buit. De voorsprong op 'achtervolger' AS Monaco bedraagt zeventien punten. 

Inter haalt hard uit
Internazionale heeft uitgehaald bij nummer acht Sampdoria. Ivan Perisic opende het doelpuntenfestijn, waarna Mauro Icardi de show overnam. De Argentijnse spits scoorde maar liefst vier keer en bepaalde de eindstand daarmee op 0-5. Door de zege houdt Internazionale aansluiting bij nummer drie AS Roma.