'Dan denk ik ook dat bondscoach Koeman zegt: blijf maar thuis'

'Dan denk ik ook dat bondscoach Koeman zegt: blijf maar thuis'

19-03-2018 06:30
33

Marco Bizot had geen enkele twijfel voor de bekendmaking van de definitieve Oranje-selectie. De sluitpost van AZ was er stellig van overtuigd dat hij opgeroepen zou worden door bondscoach Ronald Koeman, een teken dat hij barst van het zelfvertrouwen. Voor Bizot is het zijn debuut bij het Nederlands elftal.

Tim van Duijn
ALKMAAR

Bizot vindt het logisch dat hij optimistisch was. "Waarom niet? Wat hebben ze aan een keeper die geen zelfvertrouwen heeft of twijfelt of hij erbij zit of niet? Ik was ervan overtuigd", zegt Bizot na de wedstrijd AZ - FC Groningen tegen VoetbalPrimeur. "Dat het ook zo is, is extra mooi en fantastisch. Wanneer ik het te horen kreeg? Voor de training (van vrijdag, red.)."

De AZ-doelman lijkt zich bij Oranje in eerste instantie te moeten richten op een rol als derde keeper, achter Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. Hij begrijpt dat Cillessen, ondanks zijn reserverol bij FC Barcelona, de voorkeur krijgt boven Zoet, die bij PSV wekelijks speelt. "Jasper speelt op een waanzinnig hoog niveau, het allerhoogste niveau dat er is. Hij deed het ook echt fantastisch in de beker. De vraag is hoe belangrijk wedstrijden zijn als je op dat niveau traint, maar toch weinig aan bod komt."

Als Bizot bondscoach zou zijn, zou hij precies dezelfde keuze maken. "Ik denk gewoon dat het een fantastische keeper is. Hij heeft wedstrijdritme blijkbaar niet nodig om een goede pot te spelen als hij er eenmaal in mag. Of ik de keuze van de bondscoaches snap? Honderd procent. Dat snap ik zeker."

Derde keeper of niet, Bizot heeft er hoe dan ook zin in. "Als ik nu op zou geven en zeggen dat het gespeeld is, heb ik daar zelf niets aan en is het ook voor hen niet leuk. Dan denk ik ook dat de bondscoach zegt: blijf maar thuis. Je pusht ze niet tot het uiterste. Ik wil die jongens triggeren zodat ik er zelf beter van word, maar zij er ook beter van worden. Daar hebben we met z'n allen het meeste aan."

No Poll