VP’s Elftal van de Week: sterke duo’s van PSV, Ajax en Willem II

19-03-2018 10:00
35

In speelronde 28 van de Eredivisie werd er lustig op los gescoord door de klassieke top-drie. Ajax (vijf goals), Feyenoord (vier goals) en PSV (drie goals) boekten zeges. Vijf spelers van die clubs krijgen een plekje in onze beste XI. Ook onder meer Willem II en AZ zijn vertegenwoordigd.

Lars Unnerstall (VVV)
3-0 verliezen en tóch nog tot de beste spelers van het veld behoren - dan heb je iets goed gedaan als doelman. Unnerstall doet het dit seizoen fantastisch bij VVV en ook op bezoek bij PSV imponeerde de Duitser.

Jonas Svensson (AZ)
Deed het fantastisch tijdens de clash tussen AZ en FC Groningen in Alkmaar. Op schitterende wijze tekende de Zweedse back na rust voor de openingstreffer. Achter zijn standbeen langs scoorde Svensson.

Ben Rienstra (Willem II)
Vorige week al smaakmaker op het middenveld van Willem II tijdens de sensationele overwinning op PSV (5-0). Ook tegen FC Twente nam Rienstra zijn ploeg op sleeptouw.

Konstantinos Tsimikas (Willem II)
Blijft maar gaan op de linkerflank van Willem II. Was tegen Twente belangrijk met de openingstreffer na een klein kwartier.

Lasse Schöne (Ajax)
Hier en daar wat slordig balverlies, maar Schöne compenseerde zijn foutjes na pauze met een geniale voorassist op David Neres én een fenomenale vrije trap na de pauze.

Marco van Ginkel (PSV)
Wat is-ie belangrijk voor PSV! Van Ginkel maakte tegen VVV het verschil met een rake kopbal en een benutte penalty. De huurling van Chelsea heeft dit seizoen gewoon weer veertien goals gemaakt voor PSV.

Hakim Ziyech (Ajax)
Woorden schieten soms tekort voor de brille van Ziyech. Tijdens elke wedstrijd heeft de begaafde spelmaker van Ajax een paar momentjes die bewijzen dat hij een voetballer van de buitencategorie is. Tegen Sparta scoorde Ziyech twee keer. Beide treffers waren even fraai.

Ritsu Doan (FC Groningen)
De jonge Japanner wist zich op bezoek bij AZ opnieuw te onderscheiden. Doan speelde goed en tekende in de tweede helft met een pegel voor de gelijkmaker. Gaat het Groningen lukken om hem definitief vast te leggen?

Hirving Lozano (PSV)
Terug van weggeweest en direct weer van waarde. Lozano was een ware plaag voor de achterhoede van VVV. Zijn uitstekende wedstrijd bekroonde de Mexicaanse ster in de 80e minuut met de 2-0.

Robin van Persie (Feyenoord)
Op 34-jarige leeftijd is RVP nog niets van zijn klasse en gave techniek kwijtgeraakt. Dat bewees de routinier eens te meer in Zwolle. Van Persie kreeg het vertrouwen van Giovanni van Bronckhorst en betaalde dat terug met twee goals in de eerste helft.

Bjorn Johnsen (ADO Den Haag)
Dé verrassing van subtopper ADO Den Haag: Bjorn Johnsen, een boomlange Noor die in de zomer kwam aanwaaien en inmiddels al op twaalf doelpunten staat in de Eredivisie. Was met twee goals hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de Haagse zege bij Excelsior (1-2).