'Internazionale plant grote transfercoup: vier posities, twee Nederlanders'

'Internazionale plant grote transfercoup: vier posities, twee Nederlanders'

19-03-2018 12:40
21

Internazionale heeft grote plannen op de transfermarkt, bericht La Gazzetta dello Sport maandagochtend. De Nerazzurri zouden bezig zijn met een vierdubbele transferdeal, waarbij Stefan de Vrij en Kevin Strootman zijn betrokken.

De contacten tussen Internazionale en De Vrij lopen al langer: de verdediger heeft na lang getouwtrek besloten om zijn aflopende contract bij SS Lazio niet te verlengen en de Milanezen lijken daarvan te kunnen profiteren. De centrale verdediger heeft volgens de roze sportkrant al een akkoord bereikt over een vijfjarig contract, inclusief jaarsalaris van 4,2 miljoen euro.

Strootman staat nog tot de zomer van 2022 onder contract bij AS Roma, maar heeft een clausule van 32 miljoen euro in die verbintenis staan. Wanneer Inter zich kwalificeert voor de Champions League (het staat vierde in de Serie A, één plekje lager dan AS Roma, red.), zou het in staat zijn om aan die afkoopsom te voldoen. Bovendien behoort een ruildeal met de aan West Ham United verhuurde Joao Mario of bankzitter Marcelo Brozovic eveneens tot de mogelijkheden.

Verder wordt de Argentijnse middenvelder Lautaro Martinez nadrukkelijk aan een overstap naar de modestad gelinkt. De 24-jarige Martinez staat echter ook in de belangstelling van Borussia Dortmund en Atlético Madrid, waar hij zelfs al een contract zou hebben getekend. Tenslotte willen de Nerazurri nog een linksback halen: Domenico Criscito (Zenit Sint-Petersburg) en Kwadwo Asamoah (Juventus) zijn allebei transfervrij in de zomer en worden genoemd als mogelijke versterking.