Dreigementen aan adres van Nijhuis: 'Beginnen ze te schelden en te tieren'

Dreigementen aan adres van Nijhuis: 'Beginnen ze te schelden en te tieren'

19-03-2018 22:57
20

Bas Nijhuis is in zijn scheidsrechterscarrière regelmatig bedreigd. Dat Nijhuis niet de meest geliefde Eredivisie-scheidsrechter is, mag een understatement worden genoemd. Nijhuis heeft vaak meegemaakt dat hij op internet werd bedreigd.

"Dat hebben we allemaal weleens meegemaakt. Ik heb ook doodsbedreigingen gehad via Twitter", zegt Nijhuis bij FC Afkicken. "Ik heb het er ook een paar keer met m'n advocaat over gehad. Daar moet je wat mee doen, zegt hij. Dan krijgen ze een taakstraf en moet ik ieder weekend die bedreigingen naar het politiebureau brengen."

Nijhuis merkt dat er steeds meer mensen zijn die steeds sneller beledigingen uiten. "Als Edwin Evers (radio-dj, red.) in een uitzending iets zei wat rechts gerelateerd was, kreeg hij alles over zich heen. Zo werkt het, de drempel is zo laag. Als ik ergens loop en een groep jongens tegenkom, beginnen ze ook te schelden en te tieren. Dat maak ik echt wel mee. De drempel wordt lager. Iedereen doet het maar gewoon. Er is heel snel afkeer. Gezag kunnen ze niet hebben."