'Komst Brands dure grap voor Everton; ruim takenpakket en veel geld voor PSV-man'

'Komst Brands dure grap voor Everton; ruim takenpakket en veel geld voor PSV-man'

20-03-2018 18:51
78

Everton blijft hopen op Marcel Brands, schrijft The Liverpool Echo. De technisch manager van PSV moet het transferbeleid van The Toffees van nieuwe impulsen voorzien.

Dat Everton interesse heeft in Brands is geen geheim neer. De technische man van PSV werd eind vorig jaar voor het eerst gelinkt aan de job op Goodison Park. Nu Steve Walsh, de huidige technische man, onder druk staat, wordt Brands genoemd als mogelijke opvolger.

Walsh gaf afgelopen zomer meer dan 200 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar zonder succes. Onder Sam Allardyce heeft de club zich na het ontslag van Ronald Koeman weten te herpakken, maar ook hij is niet zeker van zijn baan.

Mocht Everton vol voor Brands gaan, dan moet de club Walsh een afkoopsom meegeven en Brands wegkopen bij PSV. De 56-jarige Brabander krijgt dan wel veel zeggenschap bij Everton. Hij krijgt dan de kans om zijn stempel te drukken op het transferbeleid en ook mag hij meebeslissen wie Allardyce eventueel op gaat volgen, schrijft The Liverpool Echo. Brands kan bovendien een riant salaris tegemoet zien.

Bij Everton zijn ze erg trots op aankoop Jordan Pickford, die 35 miljoen euro gekost heeft en mogelijk op korte termijn een veel grotere transferwaarde vertegenwoordigt. De club hoopt met Brands veel meer van dat soort deals binnen te slepen. Brands ligt nog tot 2020 vast bij PSV.