'Ik ben voor Ronald Koeman, maar als hij nu ook al raar begint te doen...'

'Ik ben voor Ronald Koeman, maar als hij nu ook al raar begint te doen...'

21-03-2018 08:11
34

Willem van Hanegem overweegt regelmatig om te stoppen met zijn werk als analist. De Kromme verplicht zichzelf om kritisch te zijn, omdat niemand anders dat in zijn ogen is.

"Soms denk ik: Ik stop gewoon met alles. Al jaren schrijf ik die column in het Algemeen Dagblad. Ik vind dat leuk om te doen, maar vaak hoor je dan dat ik zo kritisch ben. Maar als ík het niet benoem, wie dan nog wel?", vraagt Van Hanegem zich af in Voetbal International.

"Ik merk aan mezelf dat ik het allemaal minder leuk begin te vinden. Nu gaat Ronald Koeman weer besloten trainen met Oranje. Wat is dat nou voor gekkigheid? We zouden eens kunnen horen dat hij een speler op zijn flikker geeft. Is dat dan erg? Dan ziet zo'n jongen juist dat het menens is. Ik ben voor Koeman, hij lijkt me als bondscoach het allerbeste alternatief, een normale jongen. Maar als hij nu ook al raar begint te doen..."

Van Hanegem wordt door zijn kritische toon vaak neergezet als zeurkous. "Ik kan de reacties al uittekenen. Ze zullen wel zeggen dat ik een ouwe zeur ben die vroeger verheerlijkt. Dat toen alles beter was en zo. Nou, niet alles, maar het voetbal wel. Die mensen van vroeger mogen blij zijn, die hebben nog acceptabel voetbal gezien. Zij kwamen als liefhebber nog aan hun trekken."