Vijf jaar celstraf geëist tegen 114-voudig international Alonso na belastingfraude

Vijf jaar celstraf geëist tegen 114-voudig international Alonso na belastingfraude

21-03-2018 20:29
10

Xabi Alonso hangt een fikse boete boven het hoofd en mogelijk verdwijnt hij ook nog achter de tralies. De voormalig middenvelder wordt beschuldigd van belastingontduiking en de Spaanse officier van justitie heeft geen medelijden: er wordt vijf jaar celstraf tegen hem geëist.

Alonso (36) stond vijf seizoenen onder contract bij Real Madrid en in die periode zou hij de Spaanse staat twee miljoen euro aan portretrecht hebben moeten afstaan. De financieel adviseur van de 114-voudig Spaans international, Ivan Zaldua Azcuenaga, zag dezelfde tegen zich geëist worden. De boete zou ongeveer vier miljoen euro bedragen.

Ook kan niet worden uitgesloten dat Alonso daadwerkelijk de gevangenis in moet. Onder andere Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Javier Mascherano werden ook aangeklaagd wegens belastingfraude. Bij hen betrof het echter een eis van twee jaar of korter en daardoor bleven zij, mede dankzij een blanco strafblad, op vrije voeten. Alonso zegt onschuldig te zijn en heeft reeds aangegeven de aanklacht te zullen aanvechten.