Oranje-verdediger spreekt voorkeur uit: 'Nee, niet op links achterin'

Oranje-verdediger spreekt voorkeur uit: 'Nee, niet op links achterin'

23-03-2018 08:57
29

Nathan Aké hoopt vrijdagavond tegen Engeland zijn zesde zege in zes interlands te boeken. De 23-jarige verdediger van Bournemouth heeft bovendien ervaring in een systeem met vijf verdedigers.

In de Premier League maakt Aké onder manager Eddie Howe een sterke ontwikkeling door. Bournemouth staat keurig tiende in de loodzware Premier League. "We zijn echt goed bezig en ik speel alles als centrale verdediger", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Nee, niet op links achterin. Mijn voorkeur ligt bij een positie in de as van het veld. Maar als ik op links nodig mocht zijn, speel ik daar uiteraard."

Wedden

Meer odds

Bondscoach Ronald Koeman lijkt voor vijf verdedigers te gaan kiezen. Aké zag bij Chelsea hoe zo'n systeem kan worden geperfectioneerd. "Het was mooi om onder Antonio Conte te werken, hij is tactisch ijzersterk", aldus de linkspoot. "Het was even wennen om met vijf man achterin te spelen, tactisch is het anders. Bij Chelsea werkten we daar dagelijks aan. Er is altijd één verdediger over. Dan kun je sneller doordekken, maar iedere trainer legt weer andere accenten."