Engelse krant vreest voor toekomst Oranje: 'Vestigen hun hoop op jong Ajax-duo'

Engelse krant vreest voor toekomst Oranje: 'Vestigen hun hoop op jong Ajax-duo'

23-03-2018 11:14
81

Het verval van het Nederlandse voetbal komt in aanloop naar de oefeninterland tegen Engeland ook aan de andere kant van de Noordzee aan bod. The Mirror constateert dat er niets over is van het eens zo toonaangevende Nederland.

'Weet je nog dat Nederland een van de grootmachten in het internationale voetbal was? Dat hun trainers overal gewild waren en hun grootste sterren bij de Europese topclubs speelden? Die gouden dagen voelen als een verre herinnering', schrijft The Mirror. De Engelse krant ziet dat het Nederlandse voetbal in verval is, met als dieptepunt het mislopen van het EK 2016 en het WK 2018.

'De jacht op eerherstel begint vrijdag tegen Engeland, maar de ploeg van Gareth Southgate treft een schim van het land dat ons Totaal Voetbal bracht. De mislukte kwalificatie bewijst dat Nederland in crisis is.' The Mirror is verrast dat Nederland dat nu pas zelf onderschrijft. Volgens de krant toonde de defensieve speelwijze van Louis van Gaal op het WK 2014 al het failliet van Oranje aan.

'Hun managers zijn niet langer gewild, omdat ze stil zijn blijven staan', wijst de boulevardkrant een andere oorzaak aan. 'Ze hielden vast aan 4-3-3 en balbezit, terwijl de rest zich ontwikkelde. Het gevolg is dat er geen Nederlandse trainer in een topcompetitie werkzaam is.' Ook het feit dat jonge spelers al snel naar het buitenland vertrekken, doet Nederland geen goed. 'Ze leiden niet meer topspelers op zoals voorheen. Een blik op de selectie van Ronald Koeman zegt genoeg.'

The Mirror ziet wel dat de KNVB het tij probeert te keren. 'Ze vestigen hun hoop op Ajax-duo Justin Kluivert, de zoon van Patrick, en Matthijs de Ligt. Maar de angst is dat het te lang heeft geduurd voordat ze realiseerden dat het misging. Ze proberen weer aan te haken, maar de dagen dat Oranje een topland was komen mogelijk nooit meer terug.'