In het kort: Frankrijk laat zich verrassen, Ronaldo staat op in blessuretijd

23-03-2018 23:00
28

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Frankrijk laat zich verrassen in eigen huis
Frankrijk heeft in eigen huis een 2-0 voorsprong tegen Colombia uit handen gegeven. Olivier Giroud en Thomas Lemar hadden binnen het half uur voor een ogenschijnlijk comfortabele marge gezorgd, maar het antwoord van Luis Muriel. Radamel Falcao zorgde na een half uur voor de gelijkmaker en Juan Quintero maakte de comeback compleet met een benutte strafschop.

Duitsland en Spanje in balans
De vriendschappelijke kraker tussen Duitsland en Spanje heeft geen winnaar opgeleverd. Andres Iniesta leidde na zes minuten spelen de openingstreffer van Rodrigo in met een heerlijke steekpass. Thomas Müller maakte na een half uur gelijk, maar kon niet voorkomen dat La Roja alweer zeventien wedstrijden op rij ongeslagen is.

Ronaldo voorkomt nederlaag Portugal
Portugal is op het nippertje ontsnapt aan een verliespartij tegen Egypte. De regerend Europees kampioen kwam in Zürich op 0-1 achterstand door toedoen van Mohamed Salah en stond bij het ingaan van de blessuretijd nog steeds op verliezen. Cristiano Ronaldo stond echter op het laatste moment op en zorgde met twee rake kopballen voor de 1-1 en de 2-1.

Van Marwijk hard onderuit bij debuut
Australië heeft de eerste wedstrijd onder Bert van Marwijk verloren. De wedstrijd tegen Noorwegen eindigde in een 4-1 nederlaag. Australië kwam nog wel op voorsprong door Jackson Irvine, maar incasseerde daarna vier treffers. Feyenoorder Brad Jones bleef de hele wedstrijd op de bank. Bij Noorwegen deed Martin Odegaard twaalf minuten mee.

Onrust in Amsterdamse binnenstad
Engelse voetbalfans hebben in de nacht van donderdag op vrijdag voor onrust in Amsterdam gezorgd. In totaal zijn 25 Engelse fans aangehouden door de politie. Aanleiding zijn meerdere strafbare feiten, waaronder openlijke geweldpleging, meldt Het Parool. Er werd ook met bierflesjes naar de politie gegooid en in de binnenstad was op diverse plaatsen sprake van geluidsoverlast. Voor de oefeninterland van vrijdagavond zijn ongeveer 1500 Engelse fans naar Amsterdam afgereisd.