Sparta verrast en stelt Fraser aan als nieuwe hoofdtrainer

Sparta verrast en stelt Fraser aan als nieuwe hoofdtrainer

23-03-2018 19:13
99

Henk Fraser is per volgend seizoen de nieuwe trainer van Sparta. De huidige trainer van Vitesse is daarmee de opvolger van Dick Advocaat, die na dit seizoen afscheid neemt van de Kasteelcub.

"Ik ben Sparta altijd blijven volgen en het is een unieke club", legt Fraser de verrassende keuze uit op de website van Sparta. "Ik kijk er naar uit om na het huidige seizoen bij Sparta aan de slag te gaan. Natuurlijk ligt mijn focus er volledig op om het seizoen bij Vitesse goed af te sluiten."

Ook technisch manager Henk van Stee komt met een verklaring. "We hebben uiteraard een profielschets gemaakt. Daar zijn een aantal kandidaten uitgekomen en de keuze is gevallen op Henk Fraser. Hij heeft de ervaring, heel goed gepresteerd bij andere clubs en ook een verleden bij Sparta."

De contracten zijn nog niet getekend, maar Sparta heeft met Fraser wel een mondelinge overeenkomst. De bedoeling is dat de huidige trainer van Vitesse gaat tekenen voor twee seizoenen. Fraser neemt in ieder geval assistent-trainer Aleksandar Rankovic mee.

Het was al bekend dat Vitesse en Fraser na dit seizoen afscheid van elkaar zouden nemen. De trainer kon niet leven met de bemoeienissen van enkele Russische commissarissen.