'Zitten niet meer in die situatie, Robben, Sneijder of ik is een groot verschil'

'Zitten niet meer in die situatie, Robben, Sneijder of ik is een groot verschil'

24-03-2018 11:51
28

Hans Hateboer beseft dat voor de supporters van het Nederlands elftal vrijdag in het oefenduel met Engeland niet veel viel te genieten. De rechtsback, die zijn debuut maakte in Oranje, predikt geduld.

"Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer niet leuk was om naar te kijken. En misschien wel voor niemand", zegt Hateboer tegen NU.nl. "Maar dat is te verklaren. We staan hier deels met een nieuw team en in een nieuw systeem, dat heeft tijd nodig."

De 24-jarige verdediger van Atalanta Bergamo bestreek de gehele rechterkant. "Ik denk dat het verdedigend goed ging en dat is ook het positieve punt van de avond. Maar als we eenmaal de bal hadden, leverden we die zo weer in en dan was het rennen. Dat kostte veel energie", aldus Hateboer. "Of dat een gebrek aan kwaliteit is? Voor een deel misschien wel, al is het ook wennen aan het systeem. Maar we zitten niet meer in een situatie dat we elf dragende spelers in de top van Europa hebben. Robben, Sneijder of Hateboer is een groot verschil. Daarom spelen we nu anders."

Toch kijkt Hateboer, die anderhalf jaar geleden FC Groningen verliet voor een avontuur in de Serie A, trots terug op zijn debuut in Oranje. "Over een paar jaar vertel ik in welke wedstrijd ik debuteerde en dan weet niemand meer hoe die wedstrijd verliep. Bovendien heb ik meteen de negentig minuten volgemaakt."