Ajax-tiener verkaste naar Swansea: Dat hielp mee in mijn keuze

Ajax-tiener verkaste naar Swansea: "Dat hielp mee in mijn keuze"

24-03-2018 15:10
12

Hij had het uitstekend naar zijn zin bij Ajax, maar tóch besloot Kees de Boer in juli 2017 de overstap te maken naar Swansea City. Daar hoopt de zeventienjarige middenvelder de komende jaren te groeien als speler. 

"Ajax was een geweldige club om te leren en op te groeien. Wij hadden het geluk dat bekende spelers als Ronald de Boer en Dennis Bergkamp ons trainden, een geweldige ervaring", blikt De Boer terug op het digitale thuis van The Swans. De Volendammer speelde zes jaar voor Ajax. 

"Het is de beste opleiding in Nederland, ik denk zelfs dat het een van de beste opleidingen ter wereld is. Het was echt een voorrecht om er deel van uit te maken."

Afgelopen zomer signeerde De Boer een driejarig contract in Wales. "Ik raakte onder de indruk van de faciliteiten hier. Ik sprak ook met oud-Ajacied Mike van der Hoorn en Kenji Gorré. Ze vertelden mij goede dingen over de club en het was goed om meer Nederlanders te ontmoeten. Dat hielp mee in mijn keuze. Vanaf het eerste moment had ik een goed gevoel bij de club."

De Boer maakte onlangs zijn debuut voor het reserveteam van Swansea. "Ik hoop dat ik in de rest van het seizoen nog meer minuten krijg. Ik denk dat ik goed ben begonnen, maar ik wil meer."