Rentree Maaskant bevestigd: Verrast door de ambitie van deze club

Rentree Maaskant bevestigd: "Verrast door de ambitie van deze club"

24-03-2018 16:06
24

Almere City heeft de aanstelling van Robert Maaskant als technisch directeur bevestigd. De oud-trainer van onder meer NAC Breda, FC Groningen en Willem II signeert een verbintenis tot medio 2020. 

Afgelopen zomer nam Maaskant nog afscheid van de profwereld. Hij ging aan de slag als ondernemer. Almere City heeft hem nu dus weten te verleiden tot een vlotte terugkeer. 

Wedden

Meer odds

"Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club", zegt hij op de website van zijn nieuwe club. "Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben. Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden ‘jong, eigenwijs en ambitieus’. Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan."

Maaskant bekleedde in het verleden vaker de functie van technisch manager. "Dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe uitdaging. Almere City FC heeft eigenlijk te maken met ‘de wet van de verminderde meeropbrengst’. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt. De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in."