Koeman dankzij Cruijff getuige van geboorte zoon: 'Hij reed acht uur lang door'

Koeman dankzij Cruijff getuige van geboorte zoon: 'Hij reed acht uur lang door'

24-03-2018 17:44
18

Bondscoach Ronald Koeman denkt met veel bewondering terug aan Johan Cruijff, die op zaterdag zijn tweede sterfdag heeft. Koeman speelde bij FC Barcelona onder trainer Cruijff en het duo legde in 1992 beslag op de Europa Cup I.

De mooiste herinnering die de kersverse bondscoach heeft aan de legendarische Nummer Veertien dateert dan ook uit hun gemeenschappelijke Barcelona-periode. "We speelden uit bij Real Sociedad. We konden niet meteen terugvliegen, maar mijn vrouw Bartina lag op dat moment hoogzwanger in het ziekenhuis in Barcelona. Johan vond het toen nodig om mij met de auto terug te rijden in plaats van de volgende ochtend het vliegtuig te pakken", vertelt een lachende Koeman aan OnsOranje.

De bondscoach is nog altijd diep onder de indruk van het gebaar van Nummer Veertien. "Ik had ook met een chauffeur of met een andere auto terug kunnen gaan. Maar de trainer reed mij zelf van San Sebastian naar Barcelona, acht uur lang. Om half zes 's ochtends kwamen we aan en vijf uur later was de geboorte van onze tweede zoon Tim. Het geeft wel aan dat Cruiff totaal in het voetbal zat, maar daarbuiten ook een echte familieman was."