Eredivisie-spits: AC Milan, Internazionale, Napoli; iedereen wilde me

Eredivisie-spits: "AC Milan, Internazionale, Napoli; iedereen wilde me"

25-03-2018 13:15
15

NAC Breda-revelatie Umar Sadiq verdiende in een 2015 een droomtransfer naar AS Roma. De jonge Nigeriaan had op dat moment óók de keuze uit tal van andere topclubs uit Italië. 

Dat vertelt Sadiq (21) in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Alle grote Italiaanse clubs wilden me hebben", vertelt de spits trots. "AC Milan, Internazionale, Napoli; iedereen wilde me. Toen AS Roma aanklopte, wilde ik alleen nog maar dáárheen. De club van Francesco Totti en Daniele De Rossi, mannen die ik sinds mijn komst naar Italië had bewonderd op de televisie. Wauw!"

Het was genieten in Rome. "Alles en iedereen bij Roma was van wereldklasse. Totti, De Rossi, maar ook spelers als Edin Dzeko en Miralem Pjanic: onvoorstelbaar. Als je met zulke mannen op een veld staat, hoef je alleen maar heel goed te kijken, luisteren en leren."

"Met Totti schoot ik na de training vaak nog een paar ballen op doel, daar maakten we dan een spelletje van. Schieten totdat je alles scoort, eerder gingen we niet naar binnen. Ik praatte veel met hem, hij probeerde me te pushen en te helpen. Daar sta je dan, tussen al die grootheden, zei ik weleens tegen mezelf."

Sinds januari wordt Sadiq verhuurd aan NAC. In zeven Eredivisie-duels was de spits goed voor drie treffers.