'Beckham heeft wilde plannen: supertrio in beeld voor nieuwe club in de VS'

'Beckham heeft wilde plannen: supertrio in beeld voor nieuwe club in de VS'

25-03-2018 15:58
7

David Beckham loopt met grootse plannen rond in de Verenigde Staten. De voormalige superster van onder meer Manchester United en Real Madrid wil een nieuw team opbouwen in Florida. Carlo Ancelotti, Wayne Rooney en Cristiano Ronaldo moeten naar verluidt de grote blikvangers worden.

Ancelotti zit na zijn ontslag bij Bayern München zonder club en is volgens The Mirror een serieuze kandidaat om bij Beckhams nieuwe club aan de slag te gaan. De 58-jarige Italiaan werkte bij Paris Saint-Germain al met Beckham samen en onderhoudt sindsdien uitstekende banden met de ex-aanvoerder van Engeland. Bruce Arena, opgestapt als bondscoach van de VS na de mislukte WK-kwalificatie, geldt als alternatief voor Ancelotti.

Rooney, ex-ploeggenoot van Beckham bij Engeland, en Ronaldo, in 2003 de opvolger van Beckham bij Manchester United, worden ook gelinkt aan een Amerikaans avontuur. Beiden zijn al in de dertig en naderen het einde van hun carrière. Met name Rooney heeft al wel eens laten doorschemeren dat hij ooit nog in de VS wil spelen.

Beckham hoopt in 2020 tot de Major League Soccer toe te kunnen treden. Voor die tijd moet er nog een stadion gebouwd worden in Florida. De Brit en zijn zakenpartner Simon Fuller hebben een stuk grond op het oog, maar zijn nog in onderhandeling met de lokale autoriteiten.