Perez en De Boer 'beslechten' keeperskwestie: Als je hem selecteert: opstellen

Perez en De Boer 'beslechten' keeperskwestie: "Als je hem selecteert: opstellen"

26-03-2018 22:49
67

Kenneth Perez en Ronald de Boer weten het zeker: Jasper Cillessen heeft maandagavond tegen Portugal bewezen dat hij de onbetwiste nummer één onder de lat bij Oranje hoort te zijn.

"Hij heeft het heel goed gedaan", liet De Boer na afloop van de oefenwedstrijd weten bij FOX Sports. "Goed aan de bal, rustgevend en die kopbal van Ronaldo heeft hij geweldig gepareerd. Op dit moment heeft Cillessen de voorkeur boven Jeroen Zoet." Perez valt zijn collega bij. "Als je hem selecteert, dan moet je hem ook altijd opstellen."

De Deen begrijpt echter dat zijn reserverol bij FC Barcelona funest kan zijn voor de Oranje-kansen van Cillessen. "Ik snap dat je hem niet selecteert wanneer hij niet keept." Perez acht Cillessen niet in staat om Marc-André Ter Stegen bij Barcelona uit de basis kan spelen en stelt dat de Groesbeker eieren voor zijn geld moet kiezen. "Als hij één stapje terug kan doen... Bij een topclub waar hij lekker mee kan voetballen. Hij moet niet naar Southampton of zo gaan, maar Atlético Madrid of Sevilla zou perfect zijn."