Geduld PSV'er op de proef gesteld: 'Ik heb wel aanbiedingen gehad na het EK'

Geduld PSV'er op de proef gesteld: 'Ik heb wel aanbiedingen gehad na het EK'

28-03-2018 18:26
72

Liefst acht PSV'ers maakten deel uit van de selectie van Nederland onder 19. De Eindhovenaren waren daarmee overduidelijk hofleverancier. Armando Obispo geldt als een van de grootste talenten, maar zijn geduld wordt op de proef gesteld.

Zakaria Aboukhlal, Cody Gakpo, Justin Lonwijk, Donyell Malen, Mike van de Meulenhof, Joël Piroe, Jordan Teze en Obispo vertegenwoordigen PSV bij Oranje onder 19. Obispo is aanvoerder van het team en houdt sc Heerenveen-basisspeler Kik Pierie op de bank. Aad de Mos schatte de mandekker zelfs hoger in dan Matthijs de Ligt. Toch speelde hij pas drie minuten in PSV 1.

Obispo blijft ondanks alles geduldig. "Ik heb wel aanbiedingen gehad na het EK van afgelopen zomer in Georgië, maar ik heb al twaalf jaar hetzelfde doel: doorbreken bij PSV", zegt hij tegen Voetbal International. Bij de beloften werkt hij hard aan het doel om volgend seizoen basisspeler te zijn in het team van coach Phillip Cocu. "Dat is mijn insteek. Ik wil geen cadeautjes, ik wil het verdienen."