Steunpilaar bezorgt Spurs kopzorgen: 'Misschien mijn laatste seizoen hier'

Steunpilaar bezorgt Spurs kopzorgen: 'Misschien mijn laatste seizoen hier'

30-03-2018 09:31
13

Mousa Dembélé behoort dit seizoen namens Tottenham Hotspur tot de absolute uitblinkers in de Premier League. De Engelse topclub wil de Belg dan ook graag langer aan zich binden, maar houdt rekening met moeizame gesprekken.

Dembélé ligt nog tot en met medio 2019 vast en gaat dus zijn laatste contractjaar in. De middenvelder is tevreden bij de Spurs en sluit een langer verblijf niet uit, maar stelt de contractbesprekingen uit tot na het WK. "Als we midden in het seizoen praten over een nieuw contract, kost dat energie", zegt hij in La Derniere Heure. "Stel je voor dat een speler niet gelukkig is met de aanbieding, dat kan zijn spel verstoren."

Daar wringt precies de schoen voor Tottenham. Dembélé verdient momenteel tussen de 80.000 en 90.000 euro bruto per week. De club wil hem maximaal 100.000 euro betalen, waardoor er weinig marge is. Dat zorgt voor vrees in Londen, al stuurt de oud-speler van AZ en Willem II niet meteen aan op een vertrek. "Ik ben niet op de hoogte van de interesse van andere clubs. Ik denk niet aan een transfer. Na het WK zullen we wel zien."

"Ik heb mijn zaakwaarnemer verteld pas na het WK met aanbiedingen naar mij toe te komen", vervolgt Dembélé. "Ik richt mij volledig op Tottenham. Misschien is dit mijn laatste seizoen hier, misschien teken ik een nieuw contract. We zullen zien." De Londenaren dreigen al Toby Alderweireld kwijt te raken.