'Piet Velthuizen zat toen al altijd met de radio te klooien. Gek werd ik ervan'

'Piet Velthuizen zat toen al altijd met de radio te klooien. Gek werd ik ervan'

30-03-2018 15:04
10

Auke Kemperman is al sinds 2003 bij Vitesse in dienst als chauffeur. De 73-jarige Arnhemmer fungeert nog steeds als een 'manusje-van-alles' en heeft veel bijzondere dingen meegemaakt.

Aanvankelijk reed Kemperman de jeugdspelers van Vitesse van en naar de training. De in Nijmegen woonachtige keepers Piet Velthuizen en Eloy Room zaten regelmatig bij de voormalige wiskundeleraar in het busje. "Daarvoor was een speciaal ‘blanco busje’. Konden ze in Nijmegen niet zien dat we van Vitesse waren, anders zou er zo een steen door de ruiten gegooid worden. Of dan prikken ze de banden lek", vertelt hij aan VICE Sports. "Piet dacht toen al niet altijd na voordat hij iets deed. Ik weet nog goed dat Piet nooit met zijn vingers van van de radio af kon blijven. Altijd zat hij te klooien met die knoppen. Gek werd ik ervan."

Wedden

Meer odds

Nadat investeerder Merab Jordania zijn entree in Arnhem maakte, kwamen er meer exotische spelers naar Vitesse: de Tsjechische verdediger Thomas Kalas bijvoorbeeld. "Hij bleek een hele grote dierenliefhebber te zijn en had thuis vissen en landschildpadden. Als hij terugging naar Tsjechië, kreeg ik de sleutels van zijn huis om die beesten te verzorgen. Zelf heb ik vroeger ook landschildpadden gehad. Dat schept een band." Ook aan aanvaller Giorgi Chanturia heeft Kemperman bijzondere herinneringen. "Hij heeft hier op Papendal door de gladheid nog een botsing gehad. Reed hij zo tegen een boom aan. Die plek heet nu de Chanturiabocht."