Tagliafico over De Ligt: Geloven ze niet in Argentinië. Gewoon uitgesloten, punt

Tagliafico over De Ligt: "Geloven ze niet in Argentinië. Gewoon uitgesloten, punt"

31-03-2018 13:24
35

Nicolas Tagliafico kan het niet aan mensen in Argentinië uitleggen dat een achttienjarige speler aanvoerder is bij Ajax. Matthijs de Ligt draagt de laatste weken de band bij de Amsterdammers.

"Dat vind ik dus ook het mooie aan Nederland. In Argentinië geloven ze dat niet, hoor. Gewoon uitgesloten. Punt. Ik was 24 toen ik capitán werd van Independiente. Dat vonden ze bij ons al heel jong, hoor", zegt Tagliafico in het Algemeen Dagblad.

Wel vertrekken spelers uit Argentinie het liefst zo vroeg mogelijk naar Europa. Zelf probeerde Tagliafico het ook in de Segunda Division bij Real Murcia, maar keerde hij na een jaar weer terug. "Ik snap de drang wel, hoor: iedereen wil snel carrière maken."

"Maar voor mij is het nu makkelijker om de overstap te maken. Vergis je niet: het is moeilijk om in een compleet andere cultuur te komen. Mijn vriendin is sinds vorige maand definitief overgekomen, maar daarvoor was ik ook best eenzaam. Nu ik wat ouder ben, kan ik daar beter mee omgaan. Ook omdat ik weet waar ik het voor doe", aldus Tagliafico.