Engelse supporter zes dagen onderweg voor uitwedstrijd: pot afgelast

Engelse supporter zes dagen onderweg voor uitwedstrijd: pot afgelast

Gepubliceerd: dinsdag 3 april 2018 om 08:32di 03-04-2018 om 08:32

Een opmerkelijk verhaal uit Engeland: de 53-jarige Richie Hellon reisde heel het land door om zijn favoriete club Tranmere Rovers tegen Dover Athletic te zien spelen. Nadat Hellon na zes dagen lopen eindelijk de Zuid-Engelse kust had bereikt, bleek de wedstrijd echter te zijn afgelast.

De Tranmere-fan had toen liefst 440 kilometer afgelegd. De postbode uit Birkenhead deed dit om geld in te zamelen voor de vierjarige Edie Molyneux, een nichtje van een collega, die in Mexico behandeld moet worden voor een zeldzaam agressieve hersentumor. Hellon haalde ruim drieduizend euro op met zijn wandeltocht. "Ik hoorde donderdagavond dat Edie voor het eerst in weken tijd de intensive care mocht verlaten. Dat gaf me zo veel energie om door te gaan", vertelt hij aan The Liverpool Echo.

Uiteindelijk bleek de wandeltocht voor niets: de wedstrijd werd op het laatste moment afgelast vanwege slechte weersomstandigheden. "Het was geweldig om het stadion binnen te lopen. Toen ik het nieuws over de wedstrijd hoorde, was dat een grote teleurstelling." Hellon mocht overigens met de supportersbus van Tranmere mee voor de terugreis.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws