Onrust bij Tottenham: sterspelers schrikken van topinkomen voorzitter Levy

Onrust bij Tottenham: sterspelers schrikken van topinkomen voorzitter Levy

04-04-2018 17:45
48

De selectie van Tottenham Hotspur is not amused. De spelers van de Londenaren kwamen er dinsdag achter dat voorzitter Daniel Levy afgelopen seizoen een kleine zeven miljoen euro heeft verdiend.

Daarmee streek Levy meer op dan al zijn collega's in de Premier League, schrijft The Times. Bovendien doorbreekt hij zijn eigen salarisplafond bij de Spurs met een weeksalaris van omgerekend ruim 131.000 euro. Ter vergelijking: topverdiener in de selectie van Tottenham is Harry Kane met 115.000 euro.

Het nieuws zet kwaad bloed bij de sterspelers van Tottenham. Zo kregen Toby Alderweireld en Mousa Dembélé te horen dat het salarisplafond van 100.000 pond (115.000 euro) heilig is. Eerder ondervonden andere selectieleden al dat Levy een taaie onderhandelaar is, terwijl zijn eigen honorarium het afgelopen jaar van 3,25 miljoen naar 6,9 miljoen euro steeg.

De imposante salarisstijging is toe te schrijven aan bonussen vanwege een recordomzet en de bouw van het nieuwe stadion. Die nuances maken echter weinig indruk op de Tottenham-spelers. De onvrede neemt toe door de lage salarissen in verhouding met andere Premier League-topclubs. Om die reden stevent onder meer Alderweireld dus op de uitgang af.

Levy krijgt een zware dobber om Kane, Jan Vertonghen, Dele Alli, Christian Eriksen en Son Heung-Min er wel van te overtuigen een nieuw contract te tekenen onder de huidige richtlijnen bij de Spurs, besluit The Times.