Ziyech: Het was echt niet direct zand erover, daarvoor was er te veel gebeurd

Ziyech: "Het was echt niet direct zand erover, daarvoor was er te veel gebeurd"

05-04-2018 00:00
44

Hakim Ziyech is in de aanloop naar het WK in Rusland de gevierde man in Marokko, maar een jaar geleden stonden de zaken er heel anders voor. De Ajacied lag in de clinch met bondscoach Hervé Renard. Inmiddels zitten de twee weer op één lijn.

"In het begin kwam er ruis op de lijn, het wilde niet echt vlotten tussen ons", vertelt Ziyech aan Voetbal International. "Ik was vlak voor een interland geblesseerd geraakt en moest me afmelden. De bondscoach geloofde het niet en dat bracht ergernis met zich mee. Hij had geen medische verklaring van Ajax gehad, dus was duidelijk in zijn oordeel."

"Volgens hem wilde ik niet voor Marokko spelen. Onzin natuurlijk, maar het zorgde wel voor een breuk tussen ons", vervolgt de Ajacied, die het afgelopen zomer bijlegde met Renard. "We hebben anderhalf uur met elkaar gesproken, en daarbij alles uitgepraat. Het was echt niet direct zand erover, daarvoor was er te veel gebeurd."

"Ik heb gezegd dat ik me op deze manier niet liet piepelen, en hij heeft zijn verhaal gedaan. Na anderhalf uur lagen we weer op één lijn en sindsdien gaan we prima met elkaar om. We hebben respect voor elkaar en willen samen het beste voor Marokko.’