Sol gelinkt aan AZ, Weghorst geeft tekst en uitleg over trip naar Duitsland

Sol gelinkt aan AZ, Weghorst geeft tekst en uitleg over trip naar Duitsland

05-04-2018 07:33
71

Wout Weghorst heeft tekst en uitleg gegeven over zijn onverwachte trip naar Duitsland. Op het moment dat de AZ-spits gesignaleerd werd op het vliegveld, kwam de geruchtenstroom op gang en werd hij gelinkt aan clubs als Hannover 96 en VfL Wolfsburg. 

Weghorst reisde niet af naar Duitsland voor een transfer, maar voor een bezoekje aan Star & Friends, het spelersmakelaarsbureau waarbij hij is aangesloten. "Hun hoofdkantoor zit in Oostenrijk, maar het bureau in Hannover was voor mij het dichtstbij", zegt hij tegen De Telegraaf. "Blijkbaar ben ik in de ochtend dus gesignaleerd op Schiphol en is er een heel circus ontstaan. Terwijl ik me van geen kwaad bewust was."

Weghorst verklaart dat hij niet naar Duitsland ging om te onderhandelen met een andere club. "Was het maar zo'n feest. Natuurlijk heb je het ook wel over je toekomstplannen als je een bezoek brengt aan je zaakwaarnemer. Maar dat was echt niet de aanleiding. Mijn focus ligt nu even op andere zaken, als je het niet erg vindt. Er komen belangrijke weken aan met AZ."

De Telegraaf weet dat AZ wel al kijkt naar mogelijke opvolgers van Weghorst en Alireza Jahanbakhsh. Een van de spitsen die de Alkmaarders nadrukkelijk volgen is Fran Sol, spits van Willem ll. Sol kroonde zich vorig weekend tot Eredivisie-topscorer en is door Willem van Hanegem ook al in verband gebracht met Feyenoord.