Duidelijke afspraken met AZ: 'Middenvelder die veel scoort is heel gewild'

Duidelijke afspraken met AZ: 'Middenvelder die veel scoort is heel gewild'

06-04-2018 08:22
9

Ben Rienstra is ervan overtuigd dat hij volgend seizoen bij een mooie club speelt. Een terugkeer bij AZ is niet aan de orde voor de 27-jarige middenvelder, die dit seizoen wordt verhuurd aan Willem II.

"Een middenvelder die veel scoort is ook heel gewild", zegt de aanvoerder van Tilburgers in het Brabants Dagblad. Hij viel onder meer op met zijn twee doelpunten tijdens de sensationele 5-0 zege op koploper PSV. De teller staat daardoor al op zeven goals voor Rienstra, die in principe niet terugkeert bij AZ ondanks dat hij nog twee jaar onder contract staat.

Volgens de controleur zijn er duidelijke afspraken gemaakt over de voorwaarden waarop hij onder zijn verbintenis in Alkmaar uit kan. Hij dacht lang aan een buitenlands avontuur, maar nu laat hij de optie voor een langer verblijf in de Eredivisie nadrukkelijk open. "Als ik met mijn familie naar het buitenland ga, moet alles top zijn, zeker ook de medische voorzieningen", zegt hij. Daarmee doelt Rienstra op zijn zoontje die vorig jaar oktober plots ernstig ziek werd.

Ondanks die privé beslommeringen is Rienstra aan een sterk seizoen bezig. Een paar weken geleden nam hij het openlijk op voor de vertrokken trainer Erwin van de Looi. 'Turbulent en leerzaam', zo noemt hij zijn seizoen bij Willem II. "Ik heb nog nooit tegen degradatie moeten vechten. Met Heracles bleven we er soepel in."

"Zonder al die vreemde goals waren we met Willem II ook al lang veilig geweest. Ons voetbal is de laatste weken onwijs leuk om naar te kijken. Wat mezelf betreft: ik denk dat ik mezelf weer op de kaart gezet heb."