Ajax zwijnt: 'Het leek nergens op, we hadden volgens mij allemaal een offday'

Ajax zwijnt: 'Het leek nergens op, we hadden volgens mij allemaal een offday'

06-04-2018 13:42
46

Lasse Schöne zit zaterdagavond met bovengemiddelde belangstelling naar AZ - PSV te kijken. Ajax heeft een misstap van de Eindhovenaren nodig om de titelrace nog enigszins spannend te maken.

"We blijven afhankelijk van PSV, dat is de realiteit", zegt Schöne tegen Voetbal International. "Het gat van zeven punten is heel groot, maar we moeten geloof blijven houden. En vooral hopen op een misstap bij PSV, want we hebben het nou eenmaal niet in eigen hand. Als ze zaterdag ook in Alkmaar winnen, wordt het wel heel lastig, maar anders zijn er zeker nog kansen, aangezien we volgende week in Eindhoven tegen PSV spelen."

Ajax zal dan een ander gezicht moeten laten dan afgelopen zondag, toen de Amsterdammers zwijnden tegen FC Groningen (1-2 zege). Schöne: "Het was echt heel slecht. Dat hoeven we niet geheimzinnig over te doen, dat heeft iedereen kunnen zien. We hadden absoluut vooraf goede intenties, maar het leek vervolgens nergens op. We hadden volgens mij allemaal een offday, op Andre Onana na. Maar goed, uiteindelijk zijn we met drie punten uit Groningen vertrokken en onderaan de streep is dat toch het belangrijkste."