Update: Hooligans van Utrecht, Feyenoord en ADO met boete naar huis gestuurd

Update: Hooligans van Utrecht, Feyenoord en ADO met boete naar huis gestuurd

09-04-2018 12:55
145

Supporters van ADO Den Haag zijn zondagmiddag niet welkom in de Galgenwaard voor de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Dat hebben de lokale autoriteiten besloten na een incident in de nacht van zaterdag op zondag.

Fans van beide clubs gingen zaterdagavond met elkaar op de vuist in Utrecht. Ze troffen elkaar volkomen onverwachts in de wijk Ondiep. Er werd met straatmeubilair, terrasstoelen, tafels en vuurwerk gegooid. Volgens omstanders leek het 'alsof er oorlog was uitgebroken', meldt het Algemeen Dagblad.

De ongeregeldheden verplaatsten zich rond middernacht naar een wegrestaurant aan de A12, waar de hooligans opnieuw met elkaar op de vuist gingen. Toen de politie arriveerde sloegen ze op de vlucht. Ze liepen onder meer over de rijbaan, die enige tijd moest worden afgesloten.

Bij de schermutselingen viel een gewonde. De politie verrichtte twintig arrestaties. 

Update 9/4, 12.55 uur: De dertig voetbalhooligans die afgelopen weekeinde werden aangehouden na ongeregeldheden in en om Utrecht zijn met een boete naar huis gestuurd. Dat meldt de politie maandag. Het gaat volgens de politie om aanhangers van Feyenoord, FC Utrecht en ADO Den Haag. De hooligans worden niet vervolgd.