'Ajax gaat bieden op Deense spelmaker; concurrentie uit Spanje en Engeland'

'Ajax gaat bieden op Deense spelmaker; concurrentie uit Spanje en Engeland'

08-04-2018 12:53
108

Ajax is van plan om een bod uit te brengen op Mathias Jensen. Het Deense BT meldt dat dit weekend. De 22-jarige Jensen, middenvelder van FC Nordsjælland, kost naar verluidt zo'n 60 miljoen kronen. Omgerekend is dat acht à negen miljoen euro. 

Eerder werd al bekend dat scouts van Ajax Jensen nadrukkelijk in de gaten houden. De Amsterdamse grootmacht heeft volgens BT forse concurrentie: ook onder meer Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen, Southampton, Sevilla, Villarreal en Celta de Vigo volgen de ontwikkeling van Jensen op de voet. 

Jensen zelf weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt. Het contract van de spelverdeler loopt door tot medio 2020. "Vroeger dacht ik altijd dat ik éérst naar Nederland wilde verkassen, als opstapje naar Spanje", citeert BT hem. "Veel andere Denen hebben zich goed ontwikkeld in de Eredivisie. Inmiddels denk ik er wat anders over. Er zijn meer landen waar goed voetbal wordt gespeeld dat bij mij past. Ik sluit niets uit."

Afgelopen seizoen was de tweebenige Jensen namens Nordsjælland goed voor acht goals en zes assists in 26 competitieduels. Mogelijk ziet Ajax de Deen als een geschikte opvolger voor Hakim Ziyech. Hij lijkt bezig aan zijn laatste weken in dienst van de nummer twee van de Eredivisie.