Wéér knotsgek duel in Eredivisie: ADO en Utrecht scoren vijf keer in één helft

08-04-2018 14:26
136

Een spectaculaire competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en ADO Den Haag heeft zondag geen winnaar opgeleverd. In de Galgenwaard scoorden beide teams drie keer: 3-3. Vijf goals vielen in de tweede helft.

In de aanloop naar FC Utrecht - ADO ging het allerminst over voetbal, door supportersgeweld tussen beide supportersgroepen. In de Utrechtse wijk Ondiep en op de snelweg A12 kwam het tot onlusten. Om die reden waren fans van ADO zondag niet welkom.

Voor een leeg uitvak kon ADO in de eerste helft weinig uitrichten. Utrecht was beter en testte enkele keer de vuisten van doelman Indy Groothuizen, die de geblesseerde Robert Zwinkels verving. Na 43 minuten was het raak. Sander van de Streek, in zijn laatste acht competitieduels goed voor zes goals en vier assists, maakte de 1-0.

In de tweede helft speelde ADO scherper, deelde Tom Beugelsdijk een paar tackles uit en werd het prompt 1-1. Björn Johnsen werd weggestuurd door Aaron Meijers, kapte naar binnen en schoot de bal prachtig in de lange hoek. Een kwartier later werd het zelfs 1-2. Beugelsdijk kopte raak uit een corner.

Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong, want Gyrano Kerk maakte de 2-2. Bij het ingaan van de blessuretijd leken beide ploegen tevreden met een punt, maar tóch vielen er nog twee doelpunten. Elson Hooi maakte in de eerste minuut van de blessuretijd de 2-3 en Zakaria Labyad redde in de dying seconds een punt voor Utrecht: 3-3. Tussendoor werd een goal van Cyriel Dessers nog afgekeurd door scheidsrechter Dennis Higler.