'NEC wist het voor de wedstrijd, ze hadden ook even naar Ajax kunnen toelopen'

'NEC wist het voor de wedstrijd, ze hadden ook even naar Ajax kunnen toelopen'

10-04-2018 06:55
139

De KNVB krijgt opnieuw de wind van voren na de administratieve blunder rond Jong Ajax-speler Teun Bijleveld. Journalist Stef de Bont is bij Sportforum van de NOS echter ook kritisch op NEC.

"NEC wist voor de wedstrijd al dat Bijleveld niet mocht spelen. Heeft schijnbaar niets gezegd, met 2-0 verloren en hebben toen aan de bel getrokken van: hij mocht niet meedoen", zegt De Bont. "Ze hadden ook even naar Ajax kunnen toelopen van: joh, volgens mij is hij geschorst. Maar zo gaat het niet, ik ken de belangen."

Wedden

Meer odds

"Verhaal is wel dat in eerste instantie de KNVB gewoon een ontzettende grote fout heeft gemaakt. Het is een administratieve blunder", vervolgt De Bont. "Als het nu de wedstrijd RKC – Jong FC Utrecht was geweest, hadden we het er niet over gehad. Maar dit gaat wel om promotie, om miljoenen euro's. Dit is echt heel erg groot." Het duel tussen Jong Ajax en NEC wordt waarschijnlijk maandag overgespeeld. "Één club kan hier heel erg de dupe van worden en dat is Fortuna Sittard."

Ook NOS-journalist Arman Avsaroglu haalt uit naar de KNVB. "De vraag waar de fout ligt, is wel duidelijk. Die ligt bij de KNVB. Het is amateurisme ten top. Eric Gudde heeft ook een reactie gegeven waar de woede vanaf spatte. Dit is funest voor de beeldvorming van de KNVB, het toporgaan van het Nederlands voetbal."