Luinge schrikt van 'schandalige, laffe' overtreding: 'Hij had iets kunnen breken'

Luinge schrikt van 'schandalige, laffe' overtreding: 'Hij had iets kunnen breken'

10-04-2018 08:53
49

Een stiekeme, smerige overtreding van een speler van amateurclub Te Werve ging afgelopen weekend viraal op social media. De KNVB zou nu op basis van beelden overwegen om de dader te straffen. Scheidsrechter Roelof Luinge vindt dat terecht. 

Luinge - nog wekelijks actief in het amateurvoetbal - schrikt bij het zien van de bewuste video. "Het is een schandalige en laffe overtreding achter de rug van de scheidsrechter! Die jongen had zomaar iets kunnen breken. Zulke incidenten moeten we uitbannen", zegt hij in gesprek met Metro

De arbiter die het duel tussen Te Werve en Sportlust ’46 leidde, zag de aanslag niet. "Dat houd je altijd. Daarom ben ik blij met VoetbalTV, een platform waarop vanaf volgend seizoen als het goed is alle wedstrijden in de Eerste Klasse live worden uitgezonden", aldus Luinge.

"Maar er is vanzelfsprekend geen geld om bij álle amateurwedstrijden in Nederland camera's te plaatsen. Dus blijven we ook afhankelijk van mensen die langs te kant met hun mobieltje staan te filmen."

Te Werve heeft zélf inmiddels ingegrepen door de speler in kwestie te schorsen. De KNVB is een onderzoek begonnen.