Mooi onderonsje Van Gaal en Wijnaldum: 'Jullie schoten de bal gewoon weg'

Mooi onderonsje Van Gaal en Wijnaldum: 'Jullie schoten de bal gewoon weg'

10-04-2018 23:08
11

Georginio Wijnaldum staat voor het eerst in zijn loopbaan in de halve finale van de Champions League. De middenvelder versloeg dinsdag Manchester City met 'zijn' Liverpool: 2-1.

Mooi was dat Wijnaldum na afloop direct voor de microfoon van Ziggo Sport verscheen, de zender waarvoor Louis van Gaal analist is en ook aanwezig was in Manchester. "De eerste helft had je meer initiatief kunnen nemen", richtte Van Gaal zich kritisch tot zijn oud-pupil. "Maar in de tweede helft was je veel aanweziger en speelde je goed. En op een nieuwe positie."

Wijnaldum, breed lachend: "Klopt. De trainer zei aan het begin van het seizoen al dat ik daar kon spelen als we wat problemen hadden. Tegen Everton hebben we het geprobeerd, toen stond ik daar al, ondanks dat Henderson er nog was", doelt Wijnaldum op de centraal defensieve rol op het middenveld.

Van Gaal was ook niet te spreken over het Liverpool van de eerste helft, zo zei hij tegen Wijnaldum. "Jullie schoten de bal gewoon weg! Jullie durfden niet te voetballen. In de tweede helft zijn jullie dat pas gaan doen."

Wijnaldum daarover: "De eerste helft hadden we niks te zeggen en hadden we geluk. Als die tweede erin ging, zou het moeilijk worden. In de tweede helft ging alles beter. Dit zijn de wedstrijden die tellen, de mooiste die je kan spelen voor een club. Dat zag je ook aan onze fans. De tweede helft viel het hier helemaal stil en hoorde je alleen nog onze fans."