Als ik bij PSV was gebleven, was ik denk ik wel topscorer van Nederland geworden

"Als ik bij PSV was gebleven, was ik denk ik wel topscorer van Nederland geworden"

11-04-2018 06:52
40

Jürgen Locadia heeft voor zijn transfer naar Brighton & Hove Albion dit seizoen negen doelpunten voor PSV gemaakt, maar als de Eindhovenaren kampioen worden, dan voelt dat niet als zijn kampioenschap. De reden is simpel: hij maakt geen deel meer uit van de PSV-selectie.

"Het voelt niet als mijn kampioenschap. Ik sta als het zover is nu eenmaal niet met die schaal in mijn handen en niet op de kampioensfoto's", zegt Locadia in een interview met De Telegraaf. "Maar ik voel natuurlijk wel dat ik een aandeel heb gehad in deze titel."

Ook na het vertrek van Locadia bleef PSV goed presteren. Dat is voor de spits geen verrassing. "Ik wist dat we goed waren, dus ik had wel verwacht dat ze zo goed zouden blijven presteren. Het is wel zo dat andere teams het ze niet super moeilijk hebben gemaakt. De voorsprong op Ajax is nog zeven punten, maar hoeveel punten staat Feyenoord achter. 23? Dat is niet normaal, toch?"

Locadia vertrok toen hij negen doelpunten had gemaakt en kijkt nu met een dubbel gevoel naar de topscorersranglijst. "Hirving Lozano heeft er nu vijftien gemaakt, Fran Sol eentje meer. Als ik bij PSV was gebleven, was ik denk ik wel topscorer van Nederland geworden."