Ajax haalt eSporter weg bij PEC en stalt aanwinst in Japan: Onwijs trots

Ajax haalt eSporter weg bij PEC en stalt aanwinst in Japan: "Onwijs trots"

11-04-2018 11:25
44

Ajax heeft zich per direct versterkt met eSporter Bob van Uden. Hij komt over van PEC Zwolle. Opmerkelijk: tot het einde van het seizoen wordt Van Uden door zijn nieuwe club verhuurd aan het Sagan Tosu. Met die Japanse club heeft Ajax al enige tijd een samenwerkingsverband. 

"Komend seizoen gaat de Japanse eSports-competitie voor het eerst van start. Ik ben onwijs trots dat ik daar onderdeel van mag uitmaken vanuit de samenwerking tussen Ajax en Sagan Tosu", zegt Van Uden op de website van Ajax. "Als speler in de jeugdopleiding van Ajax was mijn droom om als Ajacied prijzen te winnen, het liefst internationaal."

"Bob was al bekend met Ajax vanuit de jeugdopleiding. Hij speelde in een lichting die bestond uit onder andere Matthijs de Ligt en Justin Kluivert. Ondanks dat Bob het op het veld net niet gered heeft, krijgt hij op deze manier alsnog de kans om te spelen voor Ajax", voegt commercieel directeur Menno Geelen daar aan toe. 

"De uitbreiding van het Ajax eSports-team naar Japan past geheel in onze internationale strategie om wereldwijd de jonge generatie voetbalfans aan ons te binden." 

Blijf ook op de hoogte over alles rondom FIFA eSports via @fifaesportsnl & Instagram @FIFAesports!