Sturing staat achter beslissing Vitesse: Begrijp wel dat de club ingrijpt

Sturing staat achter beslissing Vitesse: "Begrijp wel dat de club ingrijpt"

11-04-2018 21:45
26

Vitesse nam woensdag afscheid van hoofdtrainer Henk Fraser. Edwin Sturing zal voorlopig de eindverantwoordelijke zijn. Sturing is bekend met die rol, want in het verleden moest hij het stokje al vaker overnemen als interim-coach. Hij bespreekt zijn gemengde gevoelens met met VI

"Ik heb het drie of vier keer moeten overnemen en dat zijn nooit leuke situaties", aldus de 54-jarige oefenmeester, die ooit werd aangesteld toen Vitesse tegen degradatie vocht. "Dat waren situaties waarin het voortbestaan van de club op de tocht stond. Dat zijn veel zwaardere situaties dan wat je nu hebt; nu moet je Europees voetbal halen. Ik denk dat de trainer van FC Twente nu een heel andere druk voelt als ik."

"Je neemt afscheid van elkaar en daarna gaat het eigenlijk heel snel weer verder. Dat klinkt heel lullig en heel raar, maar zo werkt voetbal", gaat Sturing verder. Hij schaart zich achter het besluit van het bestuur om met Fraser te breken. "Ik begrijp wel dat de club ingrijpt. De club heeft twee opties: we gaan door zoals nu of we gaan iets doen. We hebben uit vier wedstrijden één punt gehaald en dan weet je dat er een crisis komt bij een club als Vitesse."