Swart voorspelt Ajax-zege in Eindhoven: 'PSV is aan alle kanten gematst'

Swart voorspelt Ajax-zege in Eindhoven: 'PSV is aan alle kanten gematst'

12-04-2018 06:57
148

Sjaak Swart verwacht dat Ajax zondagmiddag het titelfeestje van PSV gaat verpesten. De iconische oud-rechtsbuiten van de Amsterdammers voorspelt dat Ajax het Philips Stadion zal verlaten met een 1-2 overwinning, laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

"Ajax is niks minder dan PSV. Ze hebben de betere spelers en je hoeft ze niet te motiveren", vindt Swart. Een eventuele zege in Eindhoven komt echter te laat voor het kampioenschap, denkt de oud-international. "Ze hebben het slecht gedaan dit seizoen, al die punten die ze hebben laten liggen tegen Vitesse, FC Utrecht en ADO Den Haag. Maar in de thuiswedstrijd wonnen ze met 3-0 van PSV, dus moeten ze zondag ook winnen. Dat is mijn instelling."

Volgens Swart is de comeback die PSV tegen AZ realiseerde (van 2-0 achter naar een 3-2 overwinning in het laatste kwartier, red.) bepalend geweest voor de titelrace. Het verloop van die wedstrijd zit de oer-Ajacied echter nog steeds niet lekker. "PSV had moeten verliezen van AZ. Die zijn toch gewoon bestolen? PSV is dit seizoen aan alle kanten gematst, ze hebben tien penalty's gehad! Maar natuurlijk, als ze bovenaan staan, zijn ze de kampioen."

Lees ook: Swart: 'Ongelooflijk wat Blommetje allemaal doet bij AZ - PSV'