Bruggink stelt eredivisionist als voorbeeld voor Twente: 'En kijk nu eens'

Bruggink stelt eredivisionist als voorbeeld voor Twente: 'En kijk nu eens'

12-04-2018 11:12
41

Arnold Bruggink leeft mee met FC Twente. De hekkensluiter dreigt rechtstreeks te degraderen, wat tot leedvermaak leidt buiten Enschede. Bruggink stoort zich eraan.

"Dat doet pijn, je hoort het van alle kanten. Of het terecht is of niet: iedereen heeft er een mening over", zegt Bruggink tegen TC/Tubantia. "Maar als alle emoties zijn gezakt, zullen mensen inzien dat Twente een verrijking is voor de Eredivisie, er zitten daar elke week 30.000 mensen. De club voegt wat toe."

"De druk op Twente is onvergelijkbaar met Sparta en Roda JC, dat zijn kleinere clubs, daar is veel minder reuring. Ik verdedig me niet meer elke dag tegen mensen die anti-Twente zijn, ik ga de discussie niet meer aan."

Bruggink vindt dat Twente naar AZ moet kijken. "Na de zaak met Dirk Scheringa heeft de club zich teruggeknokt door alleen maar logische dingen te zeggen en te doen. Ze hebben voetbal op één gezet, geïnvesteerd in de jeugdopleiding en in faciliteiten. Er is een goede organisatie opgezet, met de juiste structuur en goede mensen. En kijk eens hoe ze er nu voor staan."