'Niet saai, maar in Nederland kun je alleen als je een topper bent goed verdienen'

'Niet saai, maar in Nederland kun je alleen als je een topper bent goed verdienen'

Gepubliceerd: donderdag 12 april 2018 om 14:17do 12-04-2018 om 14:17

Gino van Kessel doorliep de jeugdopleiding van Telstar, werd in 2012 opgepikt door Ajax en verliet Amsterdam twee jaar later. Zijn leven als voetbalavonturier was toen al begonnen. Van Kessel kan er zelf ook wel om lachen.

Van Kessel (25) speelde voor achtereenvolgens Almere City FC, AS Trencin, Arles-Avignon, weer Trencin, Slavia Praag, Lechia Gdansk en Oxford United. "Ik denk dat ik in de afgelopen zes jaar wel iets van zestien trainers heb gehad", lacht de international van Curaçao in gesprek met Voetbal International.

Oxford huurt hem dit seizoen van Slavia Praag. "Dat (Oxford, red.) is net weer overgenomen door een Thaise eigenaar die eerst bij Reading zat. Eigenlijk zaten overal eigenaars waar ik speelde. In Arles-Avignon had de man geen geld meer om me te betalen en mocht ik gratis weg. In Trencín was de club volgens mij van Tscheu La Ling. Daar wonnen we twee keer de dubbel en werd ik topscorer van de competitie. Maar dat was dan ook de enige periode dat ik iets langer dezelfde trainer had."

Niemand hoort Van Kessel echter klagen. "Het leven van een voetballer is niet saai, maar in Nederland kun je alleen als je een topper bent goed verdienen, dus wat dat betreft hoor je mij niet klagen. En ik zie genoeg van de wereld. Maar eens een jaar dezelfde trainer en club zou toch ook wel lekker zijn."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws