'Verder zei Bosz niets. Helemaal niets. Ik verkrampte helemaal en was bezweet'

'Verder zei Bosz niets. Helemaal niets. Ik verkrampte helemaal en was bezweet'

12-04-2018 19:24
37

Ajax-goalie André Onana kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn debuut in de Eredivisie, in augustus 2016. Na het vertrek van Jasper Cillessen naar FC Barcelona koos toenmalig trainer Peter Bosz tot grote verbazing van Onana voor hem als zijn opvolger. 

"We waren met z'n allen aan het ontbijten, toen Peter Bosz binnenkwam. Hij riep Diederik Boer en ging samen met Carlo L'Ami met hem praten. Het leek erop dat hij met Boer ging spelen. Geen probleem, dan maar op de bank", blikt Onana terug voor de camera van FOX Sports. 

Wedden

Meer odds

Ook de Kameroener moest zich melden. "Ik vroeg me af: ben ik te laat gekomen? Of ben ik opeens te dik? Maar dat was niet zo. Ik had ook goed getraind. Wat was er aan de hand? Dus Bosz riep me en zei... Ik zal zijn exacte woorden herhalen. Andre, ik begin morgen met jou. Doe je best en daarna zullen we wel zien."

"Verder zei hij niets. Helemaal niets. Toen Peter dat zei, kreeg ik kippenvel. Ik verkrampte helemaal. Ik moest trainen, maar ik kon het niet. Ik voelde de druk en was helemaal bezweet. Mijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau."

Met Onana onder de lat verloor Ajax in eigen huis met 2-1 van Willem II.