Fraaie foto van Huntelaar met uitzinnig uitvak: Aan de muur in mijn fitnesshonk

Fraaie foto van Huntelaar met uitzinnig uitvak: "Aan de muur in mijn fitnesshonk"

12-04-2018 21:18
20

Klaas-Jan Huntelaar zorgde op 19 augustus 2007 voor de mooiste foto uit de collectie van Louis van de Vuurst. De sportfotograaf zat tijdens De Graafschap-Ajax (1-8) vlakbij het uitvak op de Vijverberg en legde vast hoe Huntelaar één van zijn vier treffers met de meegereisde supporters vierde.

"Toen Klaas scoorde, bleef ik hem volgen met mijn lens", vertelt Van de Vuurst aan de clubsite van Ajax. "Het is echt een uniek moment want je maakt dit soort foto's niet vaak meer. In de Eredivisie al helemaal niet omdat de uitsupporters meestal op de tweede ring zitten. Ondanks het glas kan je heel goed de band zien tussen speler en supporter."

Huntelaar zelf is ook onder de indruk van de foto. "Deze moet aan de muur in mijn fitnesshonk thuis", aldus de geroutineerde spits. "Het is mooi om de emotie te zien bij de fans. Het geeft iets extra's. De steun van de supporters is enorm belangrijk." Vooral tijdens uitwedstrijden maakt Huntelaar graag contact met de supporters. "Je merkt de emotie, wat hen drijft en de gekte. De uitfans zijn nog iets meer hardcore, dat is nog het leukste."