Waanzinnige Europa League-avond: Payet schittert, De Vrij met lege handen

12-04-2018 22:58
28

De vier halve finalisten van de Europa League zijn bekend. Arsenal, Atlético Madrid, Red Bull Salzburg en Olympique Marseille gaan uitmaken wie er op 16 mei in Lyon gaan strijden om de beker. Red Bull Salzburg en Olympique Marseille stalen de show door zich knap terug te vechten uit geslagen positie.

CSKA Moskou-Arsenal 2-2 (agg. 3-6)
Arsenal won in Londen met 4-1 van CSKA Moskou en leek een probleemloze return in Moskou tegemoet te gaan. De Russen hadden echter andere plannen: doelpuntenmakers Fyodor Chalov en Kirill Nababkin brachten The Gunners aan het wankelen. Danny Welbeck bracht echter verlossing: de Brit scoorde na een fraaie één-twee met Mohamed Elneny en besliste het tweeluik. Aaron Ramsey maakte er in de slotfase zelfs nog een gelijkspel van.

Sporting Portugal-Atlético Madrid 1-0 (agg. 1-2)
Ook Atlético Madrid leek met een comfortabele marge (2-0) zijn returnduel in te gaan. Fredy Montero, vervanger van de geschorste Bas Dost, bracht de spanning echter volledig terug met een rake kopbal in de verre hoek. Doordat Antoine Griezmann twee dikke kansen op de gelijkmaker miste, bleef de wedstrijd tot het laatste moment spannend. De Madrilenen hielden de boel echter dicht en kunnen zich opmaken voor de halve eindstrijd.

Red Bull Salzburg-SS Lazio 4-1 (agg. 6-5)
SS Lazio leek zonder problemen op de halve finales af te koersen, maar liet zich op onwaarschijnlijke wijze verrassen tegen RB Salzburg. De ploeg van Stefan de Vrij had thuis met 4-2 gewonnen en kwam na rust op 0-1 via Ciro Immobile. De Oostenrijkers denderden vervolgens over Lazio heen: Moanes Dabour (van richting veranderd schot), Amadou Haidara (schuiver van afstand), Hee-Chan Hwang (ogenschijnlijk houdbaar schot in de korte hoek) en Stefan Lainer (kopbal uit een corner) verzorgden de waanzinnige comeback en zorgden voor feest in Oostenrijk.

Olympique Marseille-RB Leizpig 5-2 (agg. 5-3)
Ook aan de Cote d'Azur was het een en al spektakel. Olympique Marseille keek dankzij Bruma al na twee minuten tegen een achterstand aan, maar had deze binnen tien minuten al weggepoetst dankzij een eigen doelpunt van Stefan Ilsanker en een klassieke flipperkastgoal van Bouna Sarr. Florian Thauvin tikte op slag van rust binnen uit een vrije trap en zorgde ervoor dat de 1-0 nederlaag in Leipzig werd weggepoetst.

De nummer zes van de Bundesliga was echter nog niet verslagen. Nota bene de Fransman Jean-Kévin Augustin schoot zijn ploeg virtueel een ronde verder met een knal in de verre hoek. Aanvoerder Dimitri Payet groeide echter uit tot de held van Marseille: de routinier vond de kruising na een sublieme inzet met buitenkant rechts en bepaalde de eindstand op 4-2. In de blessuretijd ging Leipzig-doelman Péter Gulácsi mee naar voren met een corner, maar Hiroki Sakai kon aan de andere kant de 5-2 in het lege doel schieten.