'Situatie Twente wordt penibel; alleen Rutten geniet vertrouwen in Enschede'

'Situatie Twente wordt penibel; alleen Rutten geniet vertrouwen in Enschede'

13-04-2018 07:06
21

FC Twente heeft dringend behoefte aan een sterke technische man en Fred Rutten is daarvoor de aangewezen man. Dat stelt TC Tubantia in een analyse.

De huidig trainer van Maccabi Haifa houdt zich zelf afzijdig van de discussie en richt zich op dit moment op zijn club, laat hij weten in een reactie aan de regionale krant. Geld is niet zijn drijfveer. Tubantia concludeert in een analyse dat Rutten de vrije hand moet krijgen, zodat hij de organisatie kan inrichten zoals hij dat voor ogen heeft.

Rutten is eigenlijk de enige die het volle vertrouwen geniet bij Twente en de grote sponsors, nadat hij als trainer en technisch manager tussen 2006 en 2008 een topsportcultuur neerzette in Enschede. In oktober 2017 gaf Rutten aan dat de Tukkers hem mochten bellen, maar Jan van Halst negeerde die lokroep en koos destijds voor Gertjan Verbeek.

Volgens Tubantia wordt de situatie penibel als de komst van een technisch directeur nog veel langer op zich laat wachten. Het ontbreekt de club op dit moment aan een technische man die de route kan uitstippelen en orde op zaken kan stellen.

Lees ook'Clausule in contract van 'droomkandidaat' FC Twente: vòòr 1 mei duidelijkheid'