Eén vraagteken in vermoedelijke PSV-opstelling: drie kandidaten voor twee plekken

Eén vraagteken in vermoedelijke PSV-opstelling: drie kandidaten voor twee plekken

13-04-2018 16:38
47

PSV-trainer Philip Cocu lijkt slechts één grote keuze te moeten maken in aanloop naar het mogelijke kampioensduel met Ajax. Steven Bergwijn keert tegen de Amsterdammers terug van een schorsing, maar het is nog maar de vraag of de buitenspeler direct weer in de basis staat.

Bergwijn werd tegen AZ overtuigend vervangen door Gastón Pereiro, die in Alkmaar één keer scoorde en solliciteerde naar een basisplek tegen Ajax. De Uruguayaan krijgt als valse rechtsbuiten mogelijk de voorkeur boven Bergwijn, maar kan ook op het middenveld spelen ten koste van Bart Ramselaar. Volgens het Eindhovens Dagblad zal één van de drie – Pereiro, Ramselaar of Bergwijn – buiten de boot gaan vallen.

Cocu wilde tijdens de persconferentie van vrijdag niet ingaan op zijn opstelling voor kampioensduel. Wel deelde hij een waarschuwing uit aan zijn ploeg, die eerder dit seizoen nog met 3-0 onderuit ging tegen Ajax. "Het ging daar vooral om wat we uitstraalden. Je kan nog met systemen of speelwijzen willen opereren, maar ik verwacht zondag een andere uitstraling", aldus de PSV-trainer.

De vermoedelijke PSV-opstelling: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Ramselaar/Pereiro, Hendrix; Bergwijn/Pereiro, De Jong, Lozano.